2010/10/17

MSC Splendida - sista dagen

Tillbaka i Civitavecchia!

Den sista dagen som dessutom var min födelsedag väcktes jag av skakningar på 11e däck när vi la till i Civitavecchia efter en vecka på havet och på MSC Splendida. Den sista dagen bestod mestadels av lång dags färd mot natt, men det går det också. Vi åt frukost och fyllde i utvärderingar och packade ihop oss för att kliva av vårt 333 meter långa fartyg som blivit väldigt hemtamt på kort tid. Dubbla känslor, skönt att komma hem men kommer sakna poolen, guldtrapporna, middagarna, cocktails och mini-hamburgare. Vi hittade vår transferbuss efter lite förvirrat letande. Ett antal timmar på flygplatsen (först i fel terminal...), men så småningom fick vi checka in och påbörja resan hem. Flygandet gick över förväntan, den sista etappen mellan Amsterdam och Stockholm kändes som en baggis, satt och skrev dagbok samtidigt som planet lyfte, borde nog flyga oftare! Jag och Storpäls tog ett varsitt glas rödvin på flyget hem och skålade för en fantastisk semester!


Soluppgång och statyn i hamnen.

Jag är verkligen så nöjd med den här veckan. Kunnat slappna av, träffat jättehärliga människor, sett mer än jag trodde att jag skulle göra (Malta var favoriten!) och verkligen känt att det bara finns en stark vänskap mellan mig och Storpäls. För hur det än är och att det inte är vi längre så är han trots allt en mycket mycket god vän och så hoppas jag det kan fortsätta vara. Jag har gått i guldtrapporna precis som jag såg fram emot, stirrat dumt ut över havet, sett soluppgångar och solnedgångar, badat, dansat, solat, druckit cocktails och skrattat. Kryssa kan jag verkligen tänka mig att göra igen, det är ett fabulous sätt att resa och kryssningsfartyg är en trevlig miljö att befinna sig i. Om det inte sker tidigare så blir det iallafall om 30 år när Storpäls fyller 60, vi bestämde att träffas igen då. :)

När vi hämtat våra väskor gick Storpäls mot sitt övernattningsställe på Jumbo Stay, själv tog jag vänster ut till min mottagningskommitté bestående av den nya fina viktiga människan och hans vapendragare. Äntligen hemma!

För fler bilder se : http://www.flickr.com/systersmall

Inga kommentarer: