2010/10/17

MSC Splendida - dag 7.

Messina - Sicilien, det sista stoppet.

Den sista dagen ombord på MSC Splendida inföll samma dag som Storpäls fyllde 30 år. Efter frukost packade vi ihop all packning som inte skulle behövas mer och sen blev det pressa vid poolen i några timmar. Jag skiftade en nyans färg, var noga med solskyddsfaktorn Vi träffade Sofie och Remus och lunchade, vi hade inte missat så mycket av att inte gå i land i Messina.

Utsikt från poolområdet.

Efter några soldyrkande timmar till var det dags att börja förbereda kvällens festligheter. Jag gick på hemligt uppdrag till Logo Shop och köpte Storpäls födelsedagspresent (han fick en miniatyr av fartyget att ha på sitt kontor någon gång framöver). Klockan åtta hade jag bjudit in till cocktails i The Aft Lounge men där var det privat bokni ng så vi tog en av de andra barerna vid guldtrapporna och den glada sista galakvällen kunde börja. Jag drack en god grön cocktail och Storpäls fick fyra olika födelsedagssånger; finska, danska, rumänska och engelska, fina presenter och många lyckönskningar från vårt sällskap. Många glada skratt och härlig stämning. När vi som bäst firade kom en flock i vita kostymer och det visade sig var kapten Mario Stiffa och hans entourage som gjorde oss sällskap, för visst var det väl för Storpäls skull som han var där. Vid halv tio-tiden var det dags för galamiddag och maten var återigen en succé. Middagarna gjorde verkligen halva resan, säll skapet och maten och personalen och vinet. Lyckträff! Mushin vår servitör tog väl hand om oss varje kväll, trots att han nog ibland bara skakade på huvudet åt oss. Vi hade förberett oss på att dricka ytterligare en flaska Lambrusco, men till vår besvikelse var den slut. Vi valde istället ett sicilianskt vin som hette Montalbano som också var väldigt gott. Kvällens dessert serverades i nedsläckt restaurang med brinnande Baked Alaska, glass med maräng. Storpäls fick sin bit med ett ljus i, vi sjöng för full hals och även Mushin sjöng för honom på ind onesiska! När den sista middagen var uppäten (lite vemodigt) fick vi springa genom skeppet i värsta Titanic-stil till avslutningsshowen, vi hittade bra platser långt fram och dagens tema var tavlor och konstnärer, showen hette Mirage. Duo Flash var med igen liksom repakrobaterna. Jag blev riktigt rörd av sista numret, Con te partiro. Pool-personalen tackade för sig med en snygg neon-show och Michael Jacksons "Heal the world". Till sist kom hela ensemblen in i kostymer från alla de shower som varit under veckan, stående ovationer och applåder i mängder. Efter showen hade den 16e övergått i den 17e och min födelsedag, jag fick en jättefin present av Sofie och Remus, ett Malteserkors i blått glas. Jag blev riktigt rörd igen! Storpäls var otroligt nöjd med sin födelsedag och kanske blev övergången till 30-års-åldern inte så plågsam med sådan uppvaktning!



Montalbano, cocktails och teatern.

Höll på att glömma, innan vi bytte om inför kvällen hann vi med att äta en glass på La Piazetta, glassbaren med stjärnhimlen och kurbitsmönstren. Det hade vi planerat att göra redan när vi beställde resan så det var kul att det äntligen blev av. Så här gott tyckte Storpäls att det var;

30-åringen

Efter showen stannade vi kvar en stund i teatern, tror ingen riktigt ville att kvällen skulle ta slut, tog många fina bilder och pratade. Innan det var dags att packa ihop väskorna och kalla det en kväll tog vi hyttinspektion hos varandra, vi fick visa vår stora balkong och Tina och Peter fick visa sitt runda fönster. Vi avslutade kvällen med en fanta/cola i en av barerna och lyssnade på en pianist en stund. En riktigt bra början på en födelsedag som innehöll allt man kunde begära!

Inga kommentarer: